چگونه از اشتباهات بیزینس کوچینگ جلوگیری کنیم؟ | 10 اشتباه رایج + راهکار

چکیده : در این مقاله ده مورد از اشتباهات مربیان کسب و کار را که در بیزینس کوچینگ دچار آن می شوند را بررسی کرده ایم.

بیزینس کوچینگ یکی از مهم ترین بخش های هر کسب و کار است که بدون کمک آن نمی توان به موفقیت رسید. مربیان کسب و کار در این راه وظیفه دارند که به کمک کوچینگ به کسب و کارها کمک کنند. آن ها در این راه دچار مشکلاتی می شوند و ما نیز در این مقاله می خواهیم این مشکلات را به همراه راهکارهایشان برای شما توضیح بدهیم. برای آشنایی بیشتر با اشتباهات رایج این مقاله را به هیچ وجه از دست ندهید.

منظور از بیزینس کوچینگ چیست؟

به نقل از مرکز بیزینس کوچینگ کریمی، بیزینس کوچینگ اقداماتی است که طی آن یک مربی متخصص در حوزه کاری مشخصی، به مدیران و اعضای تیم در جهت رسیدن به اهداف شان کمک می کند. البته اگر این مربی مدنظر تجربه زیادی نداشته باشد، احتمالا دچار مشکلات متعددی بشود. در ادامه این اشتباهات را توضیح می دهیم.

اشتباهات رایج در کوچینگ

کسی نیست که در اوایل فعالیت خود خطا نکند و مربیان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. در ادامه به 10 اشتباه رایج در مربیگری بیزینس کوچینگ و راه های جلوگیری از آنها می پردازیم:

سخت کار کردن بیش از حد

برخی از مربیان تصور می کنند که هر چه بیشتر کار کنند، نتایج بهتری خواهند گرفت. اما این تفکر اشتباه است. وظیفه شما به عنوان مربی این است که افراد را تشویق و راهنمایی کنید تا خودشان مشکلاتشان را حل کنند، نه این که خودتان همه کارها را برای شان انجام دهید.

راه حل: به جای غرق شدن در حل مشکلات، روی هدایت و توانمندسازی افراد تمرکز کنید.

پیروی از یک سیستم واحد

هیچ سیستم مربیگری واحدی برای همه ی افراد و موقعیت ها وجود ندارد. مربیان موفق از روش های مختلفی استفاده می کنند و در صورت نیاز با توجه به شرایط آن ها را تغییر می دهند.

راه حل: با روش های مختلف مربیگری آشنا شوید و از آن ها به طور انعطاف پذیر و در شرایط مختلف به درستی استفاده کنید.

نگفتن حرف های لازم

یک مربی خوب باید شجاعت صحبت کردن را داشته باشد و در مواقع لازم، حرف های سخت را به زبان بیاورد. از دور زدن موضوع و صحبت های غیرضروری نیز خودداری کند.

راه حل: وظیفه شما کمک به حل کردن مسائل است. پس باید شفاف و صریح باشید و به افراد کمک کنید تا با چالش های خود روبرو شوند.

نپرسیدن سوالات مناسب

سوالات قدرتمند، کلید هدایت جلسات مربیگری هستند. در جلسات بیزینس کوچینگ از پرسیدن سوالات سطحی خودداری کنید و به دنبال کشف ریشه ی مشکلات باشید. به طور کلی وقت خود را با سوالات نامناسب هدر ندهید.

راه حل: سوالاتی بپرسید که به افراد کمک کند تا به درک عمیق تری از خود و موقعیتشان برسند.

مرکز بیزینس کوچینگ کریمی

تصور اینکه همه نیاز به اصلاح دارند

هدف مربیگری، تغییر افراد نیست، بلکه کمک به آن ها برای رسیدن به بهترین نسخه ی خودشان است.

راه حل: بر نقاط قوت افراد تمرکز کنید تا از استعدادهای خود برای غلبه بر چالش ها استفاده کنند.

حرف زدن زیاد

سکوت یکی از ابزارهای قدرتمند در مربیگری است. به افراد فرصت صحبت و فکر کردن بدهید. البته در مواقع نیاز باید سکوت را کنار بگذارید.

راه حل: بیشتر گوش دهید و کمتر صحبت کنید.

تصاحب نتایج

موفقیت نهایی متعلق به فرد تحت مربیگری است، نه مربی.

راه حل: به جای تمرکز بر روی خودتان، بر روی پیشرفت فرد تحت مربیگری تمرکز کنید. موفقیت شما در واقع همان موفقیت کسب و کارها است.

نصیحت بیش از حد

به جای ارائه ی راه حل های آماده، به افراد کمک کنید تا خودشان به جواب برسند. به خاطر همین موضوع است که تاکید داریم موفقیت نهایی متعلق به کسب و کارها است.

راه حل: با پرسش و تشویق، افراد را به تفکر وادار کنید.

تمرکز نداشتن کافی

در طول جلسات، تمام توجه خود را به فرد تحت مربیگری معطوف کنید.

راه حل: افکار و دغدغه های خود را کنار بگذارید و کاملا بر روی او تمرکز داشته باشید. این موضوع به حدی مهم است که اگر توانایی کنار گذاشتن دغدغه ای را ندارید، بهتر است جلسه را تا زمان حل آن لغو کنید.

عدم ارائه ی برنامه ی عملی

با توجه به با اهمیت بودن هر جلسه، تلاش هایتان در هر جلسه باید به اقدام منجر شود. به افراد کمک کنید تا خودشان برنامه ای برای رسیدن به اهدافشان آماده کنند.

راه حل: با فرد تحت مربیگری برای تعیین گام های بعدی و زمان بندی آن ها همکاری کنید. همچنین بر داشتن نتیجه تاکید داشته باشید.

به طور کلی مربیگری در حوزه بیزینس کوچینگ یک فرآیند مداوم است و به طور قطع می توان گفت هیچ مربی کاملی وجود ندارد. با شناسایی اشتباهات خود و تلاش برای رفع آن ها تلاش کنید تا به یک مربی بهتر تبدیل شوید.

دکمه بازگشت به بالا