10 دلیلی که نباید از مصالح ساختمانی سنتی استفاده کنیم| ساندویچ پانل
با توجه جمعیت کنونی که در کلان شهرهایی مانند تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، شیراز وجود دارد پدیده ساخت و ساز یک امر طبیعی است . بدین ترتیب برای این حجم از جمعیت، محیطهایی برای تولیدات صنعتی و ارائه خدمات نیاز است. حال به نظر شما با توجه به سرعت رشد جمعیت، چگونه میتوان در کمترین زمان ممکن یک سازه صنعتی بنا کرد؟ چگونه میتوان با کمترین هزینه و نیروی انسانی یک کانکس کارگاهی را اجرا کرد؟
پاسخ تمامی این سوالات ساندویچ پانل است. در حقیقت ساندویچ پانل مجموعهای از مزایا و ویژگیهایی که یک سازنده برای ساخت به آن نیاز دارد را در خود جمع کرده است. ساندویچ پانل یکی از انواع مصالح ساختمانی است که در حدود 30 سال است که وارد صنعت ساخت و ساز بازار ایران شده است. اگر از این مصالح، تصوری مشابه ساندویچ خوراکی دارید باید بگویم که درست فکر کردید. ساندویچ پانل نیز از سه لایه تشکیل شده است. دو لایه ورق فلزی سخت یک لایه فوم نرم را در برگرفتهاند. در حقیقت ترکیب این لایههای سخت و نرم یک سازه یکپارچه و مقاوم را به وجود آورده است.
ورقهای فلزی ساندویچ پانل که از جنسهای متفاوتی تشکیل شده است هرکدام ویژگی خاصی دارند که یک خصوصیت را به ساندویچ پانل میبخشد. برای مثال ورق گالوانیزه ترکیبی از ورق فولادی و روکشی از عنصر روی است که برای بیشتر مناطق به خصوص مناطقی مانند تهران با آب و هوای گرم و خشک مناسب است.
ورق آلوزینک نیز از ورق فولادی و روکشی از آلیاژ آلومینیوم و روی تشکیل شده است. این نوع ورق بیشتر برای مناطقی با رطوبت بالا مورد استفاده قرار میگیرد. مناطقی مانند شمال یا جنوب کشور و البته فضاهایی مانند سردخانه و کلین روم نیز از ورق آلوزینک استفاده میکنند. ورق آلوزینک نسبت به ورق گالوانیزه در برابر رطوبت، خوردگی و پوسیدگی بسیار مقاوم است.
ورق آلومینیوم نیز یکی دیگر از انواع ورقهایی است که در ساختار ساندویچ پانل به صورت محدود مورد استفاده قرار میگیرد. ورق آلومینیوم یک ورق بسیار انعطاف پذیر است که ممکن است در هنگام نصب دچار مشکل شود و علاوه بر آن قیمت بسیار بالاتری نیز دارد.
فوم به کار رفته در ساندویچ پنلها نیز انواع گوناگونی دارد که ویژگی اصلی این فومها، عایق بودن در برابر حرارت، رطوبت و صوت است. فومهای مرسوم در کاربریهای ساختمانی معمولا محدود به خانواده پلی استایرن و پلی اورتان میشوند اما در کاربریهای صنعتی خاص مانند کوره که دمای بسیار بالایی در آنجا وجود دارد معمولا از فوم پشم سنگ استفاده میکنند.
انواع مختلف فوم پلی استایرن مانند xps و eps عموما برای مکانهایی که نیاز به ایزوولاسیون صوتی دارند استفاده میشوند. از فوم xps به عنوان عایق حرارتی و رطوبتی در قالبهای سقفی و دیواری استفاده میشود. اما فوم eps که معمولا آن را با عنوان پلی استایرن یا یونولیت میشناسند در برابر رطوبت و آتش سوزی بسیار ضعیف است.
در روند تولید ساندویچ پانل نیز فومهای پلی استایرن، xps و پشم سنگ به صورت دیسکانتینیوس تولید میشوند. یعنی هم ورقها و هم فوم به صورت جداگانه تولید شده سپس بر روی ورقها چسب مخصوص ریخته شده و فوم بر روی آن قرار میگیرد و در مرحله بعد بر روی فوم چسب ریخته شده و لایه دوم ورق چسبانده میشود.
اما فوم پلی اورتان به صورت کانتینیوس یا پیوسته تولید میشود به این صورت که بر روی ورقهای فلزی فوم پلی اورتان به صورت مایع پاشیده میشود و ورق رویی نیز بر روی آن قرار میگیرد سپس هر سه لایه با یکدیگر وارد دستگاه اتوکلاو میشوند و پس از انبساط فوم پلی اورتان خارج میشوند.
جالب است بدانید از فومها به تنهایی برای عایق کاری ساختمان نیز استفاده میشود. برای مثال فومهایی مانند پلی استایرن و xps به صورت شیتهای 1.20 در 2.5 در قسمت میانی دیوارهای ترکیبی فیکس میشوند. یعنی ابتدا لایه بیرونی، سپس فوم و پس از آن لایه داخلی دیوارها اجرا میشود. اما در حالتی که ساختمان اجرا شده باشد میتوان به روشهای دیگری مانند پیچ کردن یا چسباندن فومها به سطوح از مقاومت حرارتی و صوتی فومها استفاده کرد. پس از آن نیز جهت حفظ زیبایی ظاهری محیط از تایل یا شیتهایی که در بازار وجود دارند استفاده کرد.
ساندویچ پانلها را به صورت کلی در دو دسته ساندویچ پانل دیواری و ساندویچ پانل سقفی طراحی و تولید میکنند که برای پوشش دیوار و سقف به کار میروند. ساندویچ پانل دیواری خود انواع گوناگونی دارد که بر اساس شکل ظاهری و نوع اتصالات به انواع مختلفی تقسیم بندی میشود.
ساندویچ پانلهای دیواری به 4 نوع ساندویچ پانل دیواری ساده، دیواری طرح دار، نر و مادگی و ساندویچ پانل دیواری پیچ مخفی تقسیم بندی میشود. لبه ساندویچ پانلهای سقفی نیز اغلب به شکل اورلپ با یکدیگر همپوشانی دارند.
اما 10 دلیلی که نباید از مصالح ساختمانی سنتی برای ساخت و ساز سازههای صنعتی استفاده کنیم را در ادامه به آن اشاره میکنم:
- پرداخت هزینههای مازاد به دلیل طولانی شدن زمان ساخت وساز
- به کار گیری نیروی انسانی بیشتر
- به کارگیری ماشین آلات بیشتر
- طولانی شدن زمان ساخت وساز
- عایق نبودن مصالح ساختمانی سنتی
- هدر رفت انرژی و دما
- سنگین بودن مصالح و دشواری در حمل و نقل
- نیاز به مصالح ساختمانی بیشتر
- تولید ضایعات و نخاله
- آسیب به محیط زیست
10 دلیلی که برای شما ذکر کردیم جز مواردی است که سازههای پیش ساخته مانند ساندویچ پانل میتواند برای شما حل کند. ساندویچ پانل بواسطه سبک بودن، سبب سرعت و سهولت در ساخت و ساز میشود. ضمن اینکه در هنگام استفاده از ساندویچ پانل شما نیاز به نیروی انسانی و ماشین آلات زیاد برای نصب و اجرا ندارید. همچنین سرعت ساخت و ساز با استفاده از این مصالح بسیار بالاتر بوده و متحمل هزینههای اضافه نخواهید شد. همچنین در هنگام ساخت و ساز با ساندویچ پانل، با دردسرهای تولید نخاله و ضایعات مواجه نخواهید شد.
در ادامه به چند نمونه از کاربرد ساندویچ پانل اشاره میکنیم:
- ساخت انواع کانکس ویلایی، نگهبانی، کارگاهی، امدادی، پلیس، آتش نشانی، سرویس بهداشتی و…
- ساخت انواع سوله با کاربری سوله ورزشی، سوله انبار، صنعتی، تره بار،نمایشگاه، آشیانه هواپیما و…
- ساخت اتاق حمل بار یخچالی جهت حمل مواد غذایی
- ساخت انواع سردخانههای صنعتی بالای صفر و زیر صفر
- ساخت اتاق تمیز یا کلین روم
- ساخت کارخانجات، کانکس مدرسه، ساختمانهای کوچک چند منظوره، بیمارستانها صحرایی و …نیز ار دیگر کاربردهای ساندویچ پانل است.
آشنایی با مرکز پانل
مرکز پانل اولین و بزرگترین مرکز فروش ساندویچ پانل در حوزه مصالح ساختمانی و سازههای پیش ساخته است. این مرکز تولید و عرضه انواع ساندویچ پانل دیواری و سقفی را از بهترین و معتبرترین برندها بر عهده دارد. اگر قصد احداث یک سازه را دارید پیشنهاد میکنم یه سری به مرکز پانل بزنید.
کارشناسان این مجموعه از ساعت 8 صبح الی 19 بعد از ظهر آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند. ضمن اینکه نصب و اجرای پروژههای خود را نیز میتوانید تماما به این مجموعه بسپارید. جهت دریافت اطلاعات بیشتر از قیمت ساندویچ پانل و پیش فاکتور با شمارههای ذیل تماس حاصل نمایید. 22267008-021 و 22267009-021